Ruhåret gravhund

SIDSTE NYT

15.December

Igår var jeg lige en tur på sporprøve i sverige med min lille tæve Black Liberty Ella i Vedema skovområde ,dejlig dag i skoven selvom det var meget vådt og meget meget koldt, på vej ned til sporet kom spørgsmålet hvor gammel er hunden,hun er kun 9 mdr og 1 dag gammel ,ja sagde dommeren så må vi se hvordan det må gå med så ung en hund,i sverige skal hunden være fyldt 9mdr før den må starte på prøve.Dommer kaj roste hende meget efter hun havde gået på sporet og Ella bestod med ug+

Dommer Kaj -Ella og en glad hundefører.

Ella fik en fin kritik:

Hunden tog upp spåret och följde spåret hela vägen var mycket spårnoga och gjorde ett utmärkt arbete, duktig hund.

Tak for en dejlig dag i skoven og tak til Ghita for hyggeligt selskab.

9. December

I søndags den 7.December var vi en masse gravhunde folk der var på Dkk kreds 10 juleskue i Næstved for alle racer,der var fyldt godt op i hallen da der i år var tilmeldt rigtig mange hunde normalt er der 4 udstillingsringe men i år var der 6 udstillingsringe så vi havde ikke meget plads til os 18 menesker og de 14 gravbasser vi til sammen havde med ,men vi havde en super hyggelig og dejlig dag og sluttede dagen som vi plejer nemli at køre ned i byen alle sammen og spise lækkert mad og ønske glædelig jul og godt nytår til hinanden.

Her de 10 ruhårede gravhunde som var tilmeldt juleskuet

Vores resultater var meget tilfredsstillende for alle hundene og en rigtig god dag for gravhundene.

Jeg havde mine 2 tøser med Ella og Pascha som blev de bedst placerede gravhunde på skuet.

Black Liberty Ella blev dagens bedste hvalp og sluttede helt i top som Best in Show nr 2.

Farnæshøj's Pascha blev dagens bedste åbenklasse hund nr 4.

Trine og Farnæshøj's Hunters Minnie gik barn og hund (12 til 17år) her blev de i meget flot stil igen nr 1 så flot stort tillykke til Trine og Minnie.

Black Liberty Ella Bis Hvalp nr 1 og Best in Show nr.2

Farnæshøj's Pascha Bis åbenkl. nr 4

Trine og Farnæshøj's Hunters Minnie som i flot stil blev nr 1 i barn og hund.

30.November

Bevi Frk. Fiva (fimsen) er blevet parret og det forløb rigtig godt så jeg håber og glæder mig til at der kommer hvalpe her i huset sidst i Januar 15, Hvalpe siden opdateres en af dagene med mere info. 

ellers har November måned været en rigtig hygge måned for hundene og mig,vi har været til flere forskellige sjove aktiviteter ,fx en enkelt tur på jagt ,flere ture i skoven både til sportræning og dejlige gåture, vi har været i frederikssund hundesvømmehal en dejlig oplevelse for hundene og hver tirsdag har vi været til ringtræning/hundesjov i Nr.Alslev hos gravhunde venner på Lolland/falster.

Ella efter hun har været ude på hendes spor som gik rigtigt godt

Mig med 2 af hunde vennerne Kelvin og Jesper og mine 2 Ella og Izmir

På vores tur i skoven kom lige en stor flok heste forbi,hvilke hundene synes var helt okey og meget hyggeligt

Kasper og Ella venter på det bliver deres tur til at komme i vandet.

20. Oktober

Søndag den 12 oktober var vi til Dansk Gravhundeklubs udstilling i Faxehallen, en hyggelig dag og med gode resultater,dagens bedste resultat fik Farnæshøj's Pascha som stillede i mellemklassen her vandt hun klassen fik ck blev bedste tæve og fik sit første certifikat samt blev Bim.hun sluttede dagen med at blive best in show nr 1 i mellemklasse.

Farnæshøj's Pascha

Trine og Farnæshøj's Hunters Minnie var også med de klarede sig også godt blev 3.vinder i champion klassen og de gik også barn/hund her fik de en flot 2 plads stort tillykke til Trine og Minnie.

Takker for en god dag og med super godt selskab ,glæder mig til vi snart skal på tur igen.

Trine og Farnæshøj's Hunters Minnie

10. Oktober

Søndag den 5 . Oktober var vi på årets sidste gravprøve i Sakskøbing ,hundene var i hopla og gik rigtig fint, mine drenge  Farnæshøj's Oliver og Farnæshøj's Harley -Davidson fik begge 1 præmier.

Farnæshøj's Oh'Lola hun fik også en fin 1 præmie stort tillykke til Lola og Fam. Rosentoft.

27. September

Idag har Farnæshøj's Oliver og jeg været i Grydebjerg skov på sporprøve hos Dgk Vestsjælland.Oliver var meget meget intereseret i ridestierne i dag som vi skulle gå hen over ,men han ville hellere gå langs dem så nu her til vinter trænningen må vi træne at de stier skal han være lige glad med,men helt skidt gik det nu ikke vi fik en fin 3 præmie med hjem.

Farnæshøj's Oliver

Tak Til Vestsjællands udvalget for en dejlig og super hyggelig dag i skoven.

Så har vi også hvalpe planer igang venter på Bevi Frk Fiva kommer i løbetid ,hvis alt går efter planen kommer hun i løbetid engang i oktober ,Fivas kommende mand har vi aftalt et stævnemøde med ,mere kommer på hvalpesiden når hun er parret.

9. August

Idag har jeg lige været et smut i Sverige igen ,denne gang på gravhunde klub udstilling i Skillingaryd med min dejlige tæve Bevi Frk.Fiva hun blev idag Svensk udstillings champion.

Bevi Frk. Fiva.

Tak til Sonja Kamper for en dejlig tur og tillykke med dit flotte resultat og championat.

7. August

Så har vi været på tur igen med hundene ,denne gang på spor prøve i Rydaholm Sverige, sikke en dejlig dag i skoven og hundene var i hopla trods det var meget meget varmt og et meget svært terræn at gå i, ikke for hundene men for os i den anden ende af snoren. 

Farnæshøj's Pascha var på sin første prøve på 3t/600m startede lidt langtsomt da hun lige skulle holde øje med dommeren og se hvad hun var for en og brugte lidt tid på det men så kom hun igang og hun gik til en første præmie.

Farnæshøj's Medina var på 20t/600m og som altid fuld fart på og skal både nå at gå på spor og undersøge andre ting på sin vej i skoven , hun gik super og skud testen intet problem hun fik en flot første præmie. Er stolt af mine hunde piger.

Farnæshøj's Ikita var også på 20t/600m med jørgen som fører de 2 gik bare lige derud af og klarede det hele så flot at de fik en første præmie med hæderspris.

Husets barnebarn Aja gik på 3t/600m med inger som fører og de 2 gik også bare super og klarede det så flot at de fik en første præmie med hæderspris.

Tak til Inger og Jørgen Rungwald for en super dejlig og hyggelig dag og Stort tillykke med jeres flotte resultater og super godt gået, glæder mig til næste gang vi skal på tur.

6. Juli

Igår var vi på skue hos DGK vestsjællandsudvalget i Gørlev, en meget varm og lang dag men rigtig hyggelig og med os hjem fik meget tilfredstillende resultater og det var en super trænning for hundene da der også var heste/kræmmermarked så de oplevede heste, højt musik og en masse menesker der ville hilse og nusse med dem.

Her de 4 hunde piger som vi havde med ,Jørgen og Ingers Aja - Black Liberty Ella og Farnæshøj's Pascha - Kb og hannes Farnæshøj's Naya

Farnæshøj's Naya fik det bedste resultat hun blev Bim og sluttede dagen med at blive bedste ruhårede af alle varianter, Stort tillykke til KB og Hanne godt gået.

Takker Jørgen -Inger og Kb -Hanne for en hyggelig tur og en dejlig dag det må vi snart gøre igen.

22. Maj

Den 18 maj var vi en tur på dobbelt klubudstilling i Silkeborg en meget lang men en dejlig og hyggelig dag.da der er 2 udstillinger på samme dag men de blir slået sammen så der kun er en best in show sidst på dagen.

Farnæshøj's Medina stillede på formiddags udstillingen  her blev hun bedst i racen fik sit sidste klubcert og blev på dagen Klubchampion, hun blev også Jysk Gravhundevinder 2014 og sluttede dagen med at blive Best in Show nr 3. stolt af min lille hundepige.

Farnæshøj's Giacho stillede på begge udstillingerne og som veteran for første gang her klarede han sig også fint og har nu sine 2 veteran certer i hus, stort tillykke til Giacho og Fam.Rosentoft.

Farnæshøj's Oliver stillede kun på den ene udstilling og for første gang i en voksenklasse nemlig brugshundeklassen her var 9 hanner i klasssen og oliver som normalt er en glad koldbøtte gjore det så fint at han fik Excellent  2 vinder med ck og blev racens 3 bedste han.

Medina som ny Klubchampion og Jysk Gravhundevinder 2014 og med resten af dagens høst.

Jeg har for ca 14 dage siden fået en dejlig ny lille gravhunde pige fra kennel black liberty hun er bare så skøn og nem,alle her i huset har taget godt imod lille Ella , mange gange tak til Bent og Bente i Næstved for i har passet Ella så godt de 8 uger hun var hos jer.

En af Ellas første dage her og hun fandt hurtigt en dejlig plads i kurven hos dejlige smølf

27. April

Så vi været afsted igen denne gang på klubudstilling i Gundsølille, en super dag med hyggelige menesker og med rigtige gode resultater.

Farnæshøj's Conrad fik sit sidste veteran certifikkat , blev også 3 bedste han, så nu kan han også tilføje til sit visitkort at han er blevet Veteran Champion (klbvch) ,Conrad fik også Farnæshøj's Vandrepokal med hjem som gives til den bedste dansk opdrættede ruhåret standard med Dansk gravprøve. Stort tillykke til Conrad og Fam.Rungwald.

Farnæshøj's Pascha vandt sin klasse fik ck og blev bedste tæve nr 5.

Bevi Frk. Fiva vandt sin klasse fik klubcertifikat blev bedste tæve nr 1 og Bim her fik hun så Phyton's Buster pokalen med hjem som vi ellers skulle aflevere i år da vi vandt den sidste år på hendes halv søster Farnæshøj's Medina så nu får den endnu et år hos os på hylden.

Conrad - Fiva - Pascha.

23.April

Skærtorsdag var vi på påskeskue i Stubbekøbing for alle racer,sikke en super dag for gravhundene.

Farnæshøj's Pascha blev Bis 1 mellemkl og sluttede med at blive dagens bedste hund nr 2.

Bevi Frk. Fiva blev Bis 1 Åbenkl og sluttede med at blive dagens bedste hund nr 3.

Farnæshøj's Conrad blev Bis 1 Veterankl og sluttede med at blive dagens bedste hund nr 6.

Vi stillede også i parklasse, et par med vildtfarvede og at par med black and tan og her gik det også super godt.

Farnæshøj's Giacho og Farnæshøj's Pascha blev dagens bedste par nr 4.

Farnæshøj's Conrad og Bevi Frk. Fiva blev dagens bedste par nr 3. 

Conrad-Pascha-Fiva-Giacho

Tak for en dejlig dag og tillykke til med de fine resultater,glæder mig til vi snart skal afsted igen.

14. April

Igår var Farnæshøj's Oliver på sporprøve i vemmetofte for første gang i Dk, sporet startede godt men mellem 1 og 2 knæk slår/vrider han om på sit ben og går lidt i stå men kommer så igang igen, i 2knæk vil vi hver vores vej og jeg ødelægger det for ham så her får vi så hjælp .i 3 knæk går han for langt og det bare ikke til at se på ham så vi bliver kaldt tilbage igen og kommer på sporet igen her klare han 4 knæk flot og finder vildtdelen i fin stil. den seje lille gut bære vildtdelen hele vejen ned til bilen meget halt på sit ben men idag kan man intet se og han drøner rundt som han plejer.vi havde en super hyggelig dag på prøven og der var super stemning hele dagen trods der kun var 5 hunde som fik præmier vi sluttede dagen med at få en fin 3 præmie og er meget tilfredse med den og glæder os til næste prøve vi skal på.

17. Marts

Nu det vist på tide at få opdateret lidt her på siden, prøve og udstillings sæsonen er startet og der er meldt til lidt af hvert.

Her i weekenden var vi på gravprøve i sakskøbing det var så ikke lige hundenes dag men vi havde en super hyggelig dag.Stort tillykke til jer og jeres dygtige hunde som fik præmier.

Vi har også været på klubudstilling i det jyske, her havde vi også en dejlig dag og fik super resultater med hjem.

Farnæshøj's Conrad stillede i veteran klassen her fik han sit veterancert nr2 stort tillykke til Fam.Rungwald tak for en dejlig dag og tak fordi i holder Conrad så fin.

Farnæshøj's Pascha blev klasse vinder med ck fra mellem klassen. 

Bevi Frk.Fiva stillede i brugsklassen her var tilmeldt 10 tæver og hold da op vi vandt klassen gik videre til bedste tæve her blev vi nr 3 og fik det 3 og sidste tællende certifikat, hermed blev hun på dagen Dansk Udstillings Champion er bare så stolt over min lille pige som kun har været på udstilling 5 gange og alle gange stået blandt de 4 bedst placerede tæver.

Den 13 marts er der født 7 dejlige hvalpe i Næstved efter min dreng Farnæshøj's Balto som bliver 11 år i april, mere info kommer snart på hvalpe siden.

Mopse hvalpene er flyttet hjem til deres egen mopse familie i Nysted kennel Seloy for et par uger siden pøj pøj fremover små drenge.

18. Januar

Min tæve Jenka som lige har haft hvalpe og sagde farvel til hendes sidste hvalp den 14/12 har idag adopteret 2 mops hvalpe efter de mistede deres mor og 2 søskende på en frygtelig måde hos en dyrlæge i Kgs.Lyngby igår, mopsemor skulle føde sine hvalpe her men behøvede hjælp da hun havde født 2 hvalpe , 1 død og en levende og så skete der ikke mere og der aftales med ejer vi bare skulle køre til den dyrlæge hun plejede at få hjælp af til fødsler,Jørgen stiller op og køre så jeg kan side bag i med hvalp og hundemor , ca 15min før vi lander hos denne dyrlæge fødes der en hvalp i bilen heldigvis for den,jeg kan i skrivende stund ikke skrive om forløbet hos denne dyrlæge da tårerne triller ned af kinderne bare ved tanken om denne oplevelse.vi fik først fat i en ældre tæve en langhåret dværg som normalt tar alle hvalpe til sig men bare ikke denne gang tak til Karen Bornebush for vi måtte prøve at låne hende og tak til Ghita Pensdal som smed alt hvad hun havde i hænderne og kørte til slagelse efter tæven, allerede igår var jenka interesseret i hvalpene når de pev lidt så jeg prøvede her til morgen at lade hende hilse på de små og vupti sprang hun op til dem og sagde dem passer jeg lige på,de 2 hvalpe ser stærke og friske ud og drikker godt jeg stiller uret til at ringe hver 3 time hvor de får flaske og med fælles hjælp fra Jenka bliver de vasket og nusset,nu håber jeg det går godt med hele forløbet og de små hvalpe en dag kommer ud i verden til en ny kærlig familie for det har de bestemt fortjent.